NIEUWS | ARBEIDSOVEREENKOMST

Voldoet uw organisatie inmiddels aan de (gewijzigde) Arbowet?

Per 1 juli 2018 zouden alle bedrijven de wijzigingen van de Arbowet doorgevoerd moeten hebben. Dit moet onder andere tot uiting komen in het basiscontract. Daar was een jaar de tijd voor.

Gedurende dat jaar heb ik hierbij in mijn praktijk vele ondernemingen en organisaties begeleid. En ook de basiscontracten opgesteld dan wel aangepast. Bovendien heb ik over de wijzigingen in de Arbowet onder andere een lezing gegeven voor bedrijfsartsen van de NVAB kring Amsterdam. De presentatie is terug te vinden op mijn LinkedInprofiel.

Recentelijk is onderzoek gedaan bij 774 arbobeïnvloeders. Uitkomst is dat de meesten weten dat de Arbowet is gewijzigd. Maar lang niet al deze betrokkenen waren inhoudelijk goed op de hoogte van de verschillende wijzigingen en verplichtingen. Dat, na bijna een jaar, nadat de nieuwe Arbowet van kracht werd. Voor jouw onderneming of organisatie toch erg belangrijk om aandacht aan te geven. Bovendien ook goed om de werkafspraken met de arbodienst of onderneming weer eens onder de loep te nemen.

Mocht jouw onderneming of organisatie nog niet zover zijn, dan is dit een goed moment. Advies nodig? Neem gerust contact op.

Bron: Rijksoverheid

Saskia Lang

mr. Saskia Lang, advocaat, trainer
+31 (0)6 3603 7201
+31 (0)20 75 31 771
Saskia@LangArbeidsrecht.nl

Kantoor Amstelveen
LangArbeidsrecht
Startbaan 6
1185 XR Amstelveen