Arbeidsovereenkomst of arbeidscontract werknemers

Het optimale arbeidscontract voor iedereen.

Arbeidscontracten die voor je werken

De ene werknemer is de andere niet. Daarom is maatwerk de nieuwe standaard voor arbeidsovereenkomsten of een arbeidscontract. Zo zorg je ervoor dat de belangen van jouw organisatie altijd optimaal gewaarborgd zijn.

ADVIES ARBEIDSOVEREENKOMST WERKNEMERS

Optimale afspraken voor jouw bedrijf

Met een ‘arbeidscontract werknemers’ op maat regel je per werknemer precies de juiste rechten en plichten. Zo beperk je de risico’s voor jouw bedrijf én kun je jezelf flexibeler opstellen naar jouw werknemers. Wel zo prettig in de huidige arbeidsmarkt.

Bedrijfsauto’s: beperk het risico

Een auto van de zaak is een mooi extraatje, maar kan voor de werkgever ook risico’s opleveren. Zorg daarom dat de autoregeling duidelijk omschrijft welke verantwoordelijkheid bij jou ligt en welke bij je werknemer. Ik adviseer je graag.

Een helder verzuimbeleid is het halve werk

Duidelijke afspraken zorgen voor een prettige samenwerking en kunnen veel problemen voorkomen. Het verzuimbeleid is een mooi voorbeeld. Weet je medewerker wat hij kan verwachten bij re-integratie? Een goed verzuimbeleid is helder over verwachtingen en consequenties, en waarborgt de gelijke behandeling van je werknemers.

Voldoet uw personeelshandboek?

De wet- en regelgeving voor personeel verandert regelmatig. Maar wanneer heb je het personeelshandboek voor het laatst aangepast? LangArbeidsrecht zorgt dat jouw personeelshandboek met zijn tijd meegaat. Dat biedt duidelijkheid voor jou en voor je werknemers.

Bescherm je bedrijf en belangen. Het optimale arbeidscontract maak ik op basis van jarenlange ervaring en de huidige wet- en regelgeving.

Bescherm je belangen

Het arbeidscontract is de kans om vanaf het begin van de arbeidsrelatie jouw belangen te beschermen. Bijvoorbeeld met een:

  • Concurrentiebeding
  • Relatiebeding
  • Geheimhoudingsbeding
  • Verbod nevenwerkzaamheden
  • Beding intellectuele eigendom

LangArbeidsrecht helpt je bij het opstellen van het optimale contract.

Reorganisatie

WERKWIJZE

Een arbeidsovereenkomst op maat

Elke arbeidsrelatie is uniek. Daarom kijk ik eerst vanuit jouw perspectief naar het voorstel voor de beoogde werknemer. Wat stel je voor? En wat zijn de wensen van jouw werknemer? Daarna stellen we wijzigingen of aanvullingen voor. Als je wilt, onderhandel ik met de beoogde werknemer over het contract.

Waarom LangArbeidsrecht?

  • Specialist Arbeidsrecht en Privacyrecht op de werkvloer.
  • Adviseert vanuit een brede visie, altijd juridisch scherp met de mens centraal.
  • 25 jaar ervaring met hoog expertise.
  • Succesvol in een zeer groot aantal zaken
  • Betrokken, persoonlijk, snel, resultaat gericht.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ja, LangArbeidsrecht kan je personeelshandboek doornemen en checken of deze nog voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Waar nodig kan ik één en ander bijwerken, zodat jouw handboek weer up-to-date is.

Ja, LangArbeidsrecht beoordeelt arbeidsovereenkomsten en checkt of deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Indien nodig kan ik de arbeidsovereenkomsten bijwerken, zodat jouw arbeidscontracten weer up-to-date zijn.

Ja, LangArbeidsrecht kan een verzuimreglement op maat voor je opstellen. Ook beoordeel ik of bestaande verzuimreglementen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Jouw verzuimreglement is dan altijd up-to-date.

Ja dat kan. Als je bijvoorbeeld op een bepaald moment minder werk hebt voor je werknemer en een ander bedrijf om deze werknemer zit te springen, kun je deze uitlenen. Het maken van goede afspraken is daarbij belangrijk.

Ja! Je moet uiterlijk één maand van tevoren schriftelijk aan je werknemer laten weten of je de arbeidsovereenkomst al dan niet wilt voortzetten. Als het contract verlengd wordt, moet je de werknemer informeren over de voorwaarden waarop dat gebeurt. Deze ‘aanzegtermijn’ geldt voor tijdelijke contracten van zes maanden of langer. Je bent schadeplichtig als je je niet houdt aan de aanzegtermijn.

Je kunt een tijdelijke arbeidsovereenkomst alleen beëindigen als daarin een zogeheten ‘tussentijds opzegbeding’ is opgenomen. Je moet dan wel een positieve beslissing hebben van een rechter. Of afspraken maken met jouw werknemer om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Is geen tussentijds opzegbeding opgenomen in de arbeidsovereenkomst? Dan kan het niet en moet je de overeenkomst uitdienen.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op met mij.